top of page

Kayseri İşyeri Hemşireliği Kursu Veren Yerler

İşyeri hemşiresi olarak adlandırılan kişiler işyerlerinde görev alan sağlık personelidir. Bazı işyerlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının sağlanması için o işyerinde işyeri hemşiresi bulundurmak gerekir. İşveren, işyerinde bulundurması gereken sağlık personelini bulundurmuyorsa hukuksal olarak cezalandırılır. İşverenler herhangi bir hukuksal sorun yaşamamak adına işyerlerinde işyeri hemşiresi bulundurmalıdır. İşyeri hemşiresi aynı zamanda o işyerinde çalışanların sağlığının korunmasını sağlar. Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler arasında merkezimiz uzman kadro eşliğinde eğitim vermektedir.


Diğer Sağlık Personeli Kimlerdir?


Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler arasında kurumumuz aynı zamanda diğer sağlık personeli kursu da vermektedir. Diğer sağlık personeli olarak adlandırılan görevliler işyerlerinde çalışan hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyenidir. Bu bölümlerden mezun olan ve diplomaya sahip olan kişiler Bakanlık tarafından onaylı kurumlardan DSP belgesi alarak işyerlerinde görev alabilir. Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler aynı zamanda diğer sağlık personeli kursu da vermektedir. DSP belgesi almak isteyen kişiler kursa katılarak eğitimi tamamlamalı, DSP sınavı sonucunda başarılı olmalıdır.


İşyeri Hemşireliği Nedir?


İşyeri hemşiresi, işyerlerinde oluşabilecek acil durumlarda işçi sağlığını kontrol altına almakla sorumludur. İşyerlerinde hemşire olarak görev almak isteyenler işyeri hemşireliği sertifikası almalıdır. Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler her yıl eğitim düzenler. Eğitime kayıt olan adaylar sınava girmeye hak kazanır. Eğitimler belirli gün ve saatlerde yapılmaktadır. İşyeri hemşiresinin yerine getirmesi gereken bazı sorumluluklar bulunmaktadır. Kayseri işyeri hemşireliği kursu kurumumuzda verilmektedir.


İşyerlerinde kullanılan araçlar daha büyük yapıya sahiptir. İşyerlerinde kullanılan araçlar, makineler o işyerinin tehlike sınıfını belirler. İşyerleri az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere sınıflandırılır. İşyerinde güvenli ve sağlıklı çalışma ortamının sağlanması, işçi sağlığının korunması için bazı önlemler alınır. Alınan önlemler doğrultusunda o işyerlerinde işyeri hemşiresi bulundurmak gerekir. Kayseri işyeri hemşireliği kursu mezunları sertifika alarak işyerlerinde görev yapmaya başlayabilir.


İşyeri Hemşiresi Ne İş Yapar?


Kayseri işyeri hemşireliği kursu sonrasında diploma alan hemşireler işyerlerinde görev alabilir. İşyeri hemşirelerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumluluklar vardır. İşyeri hemşireliği sertifikası alan hemşirelerin görevleri:


· İşyeri hekimi ile birlikte ortak çalışma yürütmek

· İşyerinde güvenliği ve sağlığı kontrol altında tutmak

· İşe yeni başlayan veya işe geri dönen çalışanların sağlık kontrollerini yapmada hekime yardım etmek, kayıt tutmak

· Olası bir yaralanma veya kaza durumunda ilk müdahaleyi yapmak


İşyeri Hemşiresi Nasıl Olunur?


İşyeri hemşiresi olmak için öncelikle işyeri hemşireliği sertifikası sahibi olmak gerekir. Sertifika sahibi olmayanlar işyeri hemşiresi olarak görev alamaz. Sertifika almak için işyeri hemşireliği eğitimi veren kurumlara başvurmak önemlidir. Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler arasında kurumumuz uzman kadrosuyla ön plana çıkmaktadır. Eğitime kayıt oluşturup sertifika almak için eğitimlere katılabilirsiniz. İşyeri hemşireliği eğitimi için adayların hemşire, çevre sağlığı teknisyeni veya sağlık memuru olması gerekmektedir. Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlardır.


İşyeri Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alıyor?


İşyeri hemşireliği eğitimi sonrasında sınava girerek geçerli puan alan adaylar sertifika almaya hak kazanır. İşyeri hemşireliği belgesi alan adaylar işyerlerinde işyeri hemşiresi olarak çalışabilir. İşyeri hemşireliği eğitimi sonrasında sertifika alan adaylar 2022 yılında aylık ortalama 6314 TL maaş almaktadır. Görevliler işyeri hemşireliği belgesi aldıktan sonra işyerlerinde çalışmak için başvuru yapabilir. Görevliler en düşük 4253 TL maaş alırken en yüksek 8375 TL maaş almaktadır.


İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?


İşyeri hemşiresi olarak görev yapmak isteyenler öncelikle hemşire, çevre sağlığı teknisyeni veya sağlık memuru olmalıdır. Bu meslek dallarında görev yapabilen kişiler Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren yerler arasında ilgili kuruma başvuru yapabilir. Her yıl belirli eğitim dönemleri bulunmaktadır. Adaylar eğitime kayıt oluşturmalı, eğitim sonrasında sınava girmelidir. DSP sınavı sonucunda başarılı olan adaylar sertifika almaya hak kazanır. Adaylar eğitim sonrasında sınava girip 100 puan üzerinden en az 60 puan almalıdır. 60 ve üzeri puan alan öğrenciler işyeri hemşireliği belgesi almaya hak kazanır.


İşyeri Hemşireliği Sertifikası Veren Kurumlar


Kayseri işyeri hemşireliği kursu, Bakanlık tarafından onaylı kurumlarda verilmektedir. Kurs hizmeti sunan merkezimiz uzman eğitmen kadrosuyla eğitim vermektedir. İşyeri hemşireliği eğitimleri detaylı olarak adaylara aktarılır. Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren kurumumuz eğitim dönemine özel güncel bilgilerle hareket etmektedir.


Diğer Sağlık Personeli Sertifikası Ücretleri


İşyerlerinde görevli olmak üzere diğer sağlık personelleri işe alınıyor. Diğer sağlık personeli olarak görev yapmak isteyenler ise diğer sağlık personeli eğitimi almalıdır. Diğer sağlık personeli eğitimi, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumlarda verilmektedir. Kurumumuz da DSP eğitimi vermektedir. Eğitim sonrasında adaylar sertifika sınavına girmeye hak kazanır. DSP eğitimi sonrasında sınava girip başarılı olan adaylar sertifika alabilir. Sertifika almak isteyenler belirli bir ücret ödemektedir. 2022 yılında ödenen sertifika ücreti güncellenmiştir. Sertifika için 206,5 TL ücret ödenmektedir.


İşyeri Hemşiresi Çalışma Süreleri


Kayseri işyeri hemşireliği kursu bittikten sonra adaylar sınava girer ve sınavdan başarılı olup sertifika alabilir. Sertifika sahibi olanlar artık işyerlerinde çalışabilir. Eğer bir işyerinde 10 kişiden daha az çalışan varsa bu işyerinde işyeri hemşiresi bulundurmak zorunlu değildir. Aynı zamanda bir işyerinde tam zamanlı işyeri hekimi çalışıyorsa o işyerinde işyeri hemşiresi bulundurmak zorunlu değildir. Çok tehlikeli işyerlerinde çalışan sayısı;


· 10 ile 49 arasındaysa çalışan kişi başına ayda en az 10 dakika işyeri hemşiresi görev alır.

· 50 ile 249 arasındaysa çalışan kişi başına ayda en az 15 dakika işyeri hemşiresi görev alır.

· 250 ve üzeri çalışanlarda kişi başına ayda en az 20 dakika görev alır.


2022 DSP Sınavı Ne Zaman?


Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren kurumlar sınav tarihi öncesinde eğitimi tamamlar. Kurs merkezleri belirli eğitim dönemlerinde eğitim vermektedir. 2022 yılında belirlenen sınav tarihi ise 15 Mayıs günüdür. Diğer sağlık personeli sınavı her yıl belirli tarihlerde yapılmaktadır. Sınav tarihi 2022 yılında da güncellenmiştir. 2022 yılında yapılacak olan diğer sağlık personeli sınavı 25 Mayıs günüdür.


Kayseri İşyeri Hemşireliği Kursu


DSP belgesi almak isteyenler Kayseri işyeri hemşireliği kursu veren kurumlara başvurmalıdır. DSP eğitimi kapsamında öğrencilere her yıl detaylı eğitim verilmektedir. Öğrenciler eğitime yüz yüze katılabildiği gibi online olarak da katılabilir. DSP eğitimi uzaktan olarak verilmektedir. DSP uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimle aynı detaylardan oluşmaktadır. Kayseri işyeri hemşireliği uzaktan eğitim alan öğrenciler eğitime kayıt oluşturur. Öğrenciler sistem üzerinden eğitimlere katılabilir. Kayseri işyeri hemşireliği uzaktan eğitim öğrencileri sistemde kayıtlı video ve dersleri izleyebileceği gibi online canlı derslere de katılır. Kayseri işyeri hemşireliği uzaktan eğitim öğrencileri de yüz yüze eğitim öğrencileri gibi eğitimler almaktadır. Kursta verilen başlıca eğitimler:


· Türkiye ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği

· Temel Hukuk ve İş Hukuku

· Kanunlarda İş Sağlığı ve Güvenliği

· Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi

· Fiziksel Risk Etmenleri

· İş Kazaları


DSP Kursu Süreleri


Kayseri DSP kursu online olarak yapılmaktadır. Öğrenciler kursa uzaktan erişim sağlar. Kayseri DSP kursu online olarak sistem üzerinden yapılmaktadır. Kurs toplamda 90 saatten oluşur. DSP uzaktan eğitim 45 saat - 45 saat olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. 90 saatin tamamı uzaktan yapılmaktadır. DSP uzaktan eğitim yine uzman kadro eşliğinde verilmektedir.


Kayseri İşyeri Hemşireliği Kurs Ücretleri


İşyeri hemşireliği kurs ücretleri her yıl güncelleniyor. İşyeri hemşiresi olarak görev almak isteyenler öncelikle bakanlık onaylı kurs merkezinden eğitim ve sertifika almalıdır. İşyeri hemşireliği kurs ücretleri ödendikten sonra öğrenciler eğitime katılabilir. Kayseri DSP kursu için öğrencilerden her yıl farklı ücret talep edilmektedir. Ücretler her yıl güncellenir. 2022 yılında yapılan güncelleme ile ücretler ortalama 1200 TL olarak belirlenmiştir. İşyeri hemşireliği kurs ücretleri 2022 yılında 1200 TL olarak ödenmektedir. Ödemeler bankaya havale olarak yapılabildiği gibi EFT ve kredi kartıyla da yapılabilir.


İşyeri Hemşireliği Uzaktan Eğitim


Kayseri DSP kursu almak isteyenler yüz yüze eğitime katılmadan uzaktan eğitimle sertifika almaya hak kazanabilir. Kayseri DSP kursu için kurumumuz online eğitim vermektedir. Online eğitim ile yüz yüze eğitim detayları aynıdır. Diğer sağlık personeli eğitimi almak isteyenler kurs merkezine gelmeden eğitim alabilir. Uzaktan eğitimle verilen sertifikalar resmi kurumlarda da geçerlidir. Kayseri DSP kursu uzman kadro eşliğinde verilmektedir. İşyeri hemşireliği aynı zamanda diğer sağlık personeli olarak da geçmektedir. Kayseri diğer sağlık personeli kursu uzaktan eğitimle verilmektedir. Eğitim için öğrencilerin sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Her öğrenci kişisel bilgileriyle sisteme giriş yapabilir. Kayseri diğer sağlık personeli kursu için kayıtlı video ve dersler bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrenciler Kayseri diğer sağlık personeli kursu için online olarak derslere katılabilir.


Kayseri diğer sağlık personeli kursu, bakanlık onaylı kurumumuz tarafından online olarak verilmektedir. Online eğitimler için belirli bir kontenjan sayısı bulunmaktadır. Öğrenciler toplamda 90 saat ders alır. Kayseri diğer sağlık personeli kursu 90 saatlik uzaktan eğitimle verilmektedir. Kurs boyunca öğrenciler sistemde kayıtlı video ve derslerden faydalanabilir. Aynı zamanda öğrenciler canlı derslere katılabilir. Kayseri diğer sağlık personeli kursu uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Diğer sağlık personeli eğitimi almak için öğrenciler ders kayıt sürelerini takip etmelidirler. Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumumuz aynı zamanda Kayseri iş güvenliği kursu da vermektedir.


bottom of page