top of page

Niğde İş Güvenliği Kursu Veren Yerler

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, çalışanların daha güvenli koşullarda çalışması için verilen temel eğitimdir. İş güvenliği eğitimi yetkili kurslarda verilmektedir. Niğde iş güvenliği uzmanlığı kursu veren yerler arasında hizmet vermekte olan kurs merkezimiz uzman ekiple eğitimler düzenlemektedir. Günümüzde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi önemli bir yere sahiptir. Bu eğitime katılmak ve iş güvenliği sertifikası almak isteyenler kurs merkezimizle iletişime geçebilir.


İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği temelde bireylere verilen bir eğitimdir. Bu eğitimin amacı ise işyerlerinde daha güvenli çalışma ortamının sağlanmasıdır. İşyerlerinde işçi bilgilendirilmeli, işyerinde oluşabilecek sağlık sorunlarına veya kazalara karşı önlem almak amacıyla kontroller ve düzenlemeler yapılmalıdır. İşyerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini riske atan durumlar yetkili kişiler tarafından tespit edilir ve gerekli önlemler alınır. Bu sayede işyerinde çalışanlar için daha güvenli çalışma ortamı sağlanırken işyeri verimliliği de artış gösterir.


İş Güvenliği Uzmanı Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği kavramı Türkiye'de daha önceleri işçi sağlığı ve iş güvenliği olarak adlandırılıyordu. 2012 yılında yayımlanan kanunla iş sağlığı ve güvenliği olarak kaldı ve kısaca İSG olarak adlandırıldı. İş sağlığı ve güvenliği eğitim olarak bireylere verilmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan bireyler aldığı iş güvenliği sertifikası sayesinde işyerlerinde görev yapabilir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının başlıca görevleri:


· İşyerinde çalışanlara sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sunmak

· Çalışma ortamının olumsuz etkilerinden çalışanları korumak

· İş ile işçi arasındaki uyumu sağlamak

· İşyerinde oluşabilecek riskleri belirlemek, bu riskler doğrultusunda yaşanacak maddi ve manevi zararları önlemek

· İşyerinde çalışma ve üretim seviyesini yükseltmek


İş sağlığı ve güvenliği eğitimi alan bireyler yukarıda yer alan görevleri eksiksiz olarak yerine getirmekle sorumludur. İş sağlığı ve güvenliği, işyerinde oluşabilecek kısa vadeli veya uzun vadeli sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar olarak tanımlanabilir.


İş sağlığı ve güvenliği eğitimini alan kişiler bu eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra İSG sertifikası almaya hak kazanır. İSG sertifikası alan kişiler İSG uzmanı olarak işyerlerinde görev yapabilir. İSG uzmanının işyerinde gözlem yapmak, sorunları tespit etmek, çözüm sunmak, çalışanlara eğitim vermek, rapor hazırlamak gibi görevleri bulunmaktadır. İSG uzmanının kanunen görevleri:


· İşyerinde iş güvenliğiyle ilgili eğitimler vermek

· İşyerinde gözetim ve denetim sistemi kurmak

· İşyerinde kurulan gözetim ve denetim sistemini denetlemek

· İşyerinde işverene iş güvenliğiyle ilgili eğitim vererek rehberlik yapmak

· Risk değerlendirmesi yaparak acil durum planı hazırlamak

· İş makinelerinin düzenli kontrolünün yapılıp yapılmadığını takip etmek


İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için öncelikle İSG belgesi almak gerekir. Peki, İSG belgesi nasıl alınır? Bazı üniversitelerde iş sağlığı ve güvenliği bölümü bulunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği bölümüne gitmeden İSG uzmanı olmak mümkündür. Bunun için iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veren kurumlardan birine başvurmak, verilen eğitime katılmak gerekmektedir. Bizler de İSG uzmanlığı için kurs merkezimizde eğitim vermekteyiz. İSG uzmanı olmak isteyen kişiler kurs merkezimize gelerek eğitim için başvuru oluşturabilir. Burada verilen eğitimlere katılmak yeterli değildir. Eğitimler bittikten sonra öğrenciler sınava girecektir. İSG sınavı sonucu başarılı olan öğrenciler sertifika alarak çalışmaya hak kazanabilir. İSG uzmanı olmak için kursa katılmak ve eğitim almak, eğitim sonrasında sınava girerek sınavda başarılı olmak gerekmektedir.


İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

Niğde İSG kursu sertifikası almak için yapmanız gereken kurs merkezimizle iletişime geçmek ve kursa kayıt olmaktır. Sertifika, yetkili kurum ve kuruluşlardan verilmektedir. Öğrenciler en az 220 saatlik eğitim alır. Öğrenciler eğitim sonunda sınava katılır. Uzmanlık için öğrencilerin İSG sınavı sonrasında 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir. Niğde iş güvenliği uzmanlığı kursu veren yerler arasında kurs merkezimiz uzman kadro eşliğinde hizmet vermektedir. Sertifika için kurs merkezimizle iletişime geçilebilirsiniz.


İş Güvenliği Eğitimi Almak Şart Mı?

İş güvenliği uzmanı olmak için eğitime katılmak bazı durumlarda şart değildir. Niğde iş güvenliği kursu bazı adaylar için zorunlu değildir. Eğitime ve sınava katılma zorunluluğu olmayan durumlar:


· Mühendislik ve mimarlık eğitimi veren fakültelerden mezun olanlar ve teknik elemanlar (iş sağlığı ve güvenliği ya da iş güvenliği programında doktora yapmış olanlar)

· İş sağlığı ve güvenliği alanında en az 10 yıl görev yapmış mühendis, mimar ve teknik eleman olan iş müfettişleri (müfettiş yardımcılığı süresi dahil)

· İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü birimlerinde en az 10 yıl fiilen görev yapmış mühendis, mimar ve teknik eleman olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanları (uzman yardımcılığı süresi dahil)


Yukarıda yer alan durumlarda eğitim almadan A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası alınabilir. Aksi durumlarda İSG uzmanlığı için eğitim almak şarttır.


İSG Uzaktan Eğitim Nasıl Alınır?

Niğde İSG uzaktan eğitim veren kurs merkezimiz artık topluca eğitim salonlarında bulunmaya gerek kalmadan uzaktan eğitim hizmeti sunuyor. Tehlike sınıflarına göre hazırlanmış uzaktan eğitim planı, yüz yüze eğitimde geçerli tüm detayları kapsıyor. Uzaktan eğitim için kursa katılmak isteyenlerin sistem üzerinden kayıt oluşturması gerekiyor. Oluşturulan kayıt sonrasında öğrenciler eğitim süreci hakkında detaylı bilgilendiriliyor. Niğde İSG uzaktan eğitim veren kurumumuz online ders dönemiyle eğitime başlıyor. Online eğitimlerin sınavı da online olarak yapılıyor. Online sınav sonuçları da 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. Niğde İSG uzaktan eğitim veren kurumumuz derse katılan ve sınavda en az 70 puan alan öğrencilere sertifika verebiliyor.


Niğde İSG Yüksek Lisans Veren Yerler?

Niğde iş güvenliği uzmanlığı kursu veren yerler arasında yüksek lisans programı dahilinde eğitim veriyoruz. İSG yüksek lisans yapmak isteyenler tezli veya tezsiz olarak yüksek lisans yapabiliyor. Niğde İSG yüksek lisans eğitimi için kurs merkezimizle iletişime geçebilirsiniz. Kurs merkezimiz Niğde İSG yüksek lisans eğitimi vermektedir.


Niğde İSG Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi

Niğde İSG tezsiz yüksek lisans programı dahilinde öğrenciler ek eğitim almadan B sınıfı uzmanlık sınavına girmeye hak kazanır. Niğde İSG tezsiz yüksek lisans eğitimi için bakanlık onaylı kurs merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.


Niğde İSG Kursu Ücretleri

Niğde iş güvenliği uzmanlığı kursu veren yerler arasında ücret farklılığı görülebiliyor. Kurs ücreti aralığı bakanlık tarafından kontrol ediliyor. İSG kurs ücretleri her yıl değişiyor. İSG kurs ücretleri asgari fiyat bazında TİGEP tarafından duyuruluyor. Ücretler her yıl değiştiği gibi hangi sınıf sertifikanın alındığına bağlı da değişiyor. İSG kurs ücretleri A, B ve C sınıfı eğitimlerde farklılık gösteriyor. Aynı zamanda İSG kurs ücretleri işyeri hekimliği eğitimine, işyeri hemşiresi eğitimine bağlı da değişiyor. Niğde iş güvenliği kursu veren yerler farklı fiyat aralığında eğitim veriyor. Niğde İSG kursu fiyatları:


· A sınıfı İSG uzmanlığı temel eğitimi 3000 ₺

· B sınıfı İSG uzmanlığı temel eğitimi 2500 ₺

· C sınıfı İSG uzmanlığı temel eğitimi 2000 ₺

· İşyeri hekimliği temel eğitimi 3000 ₺

· Diğer sağlık personeli temel eğitimi 1200 ₺


Niğde iş güvenliği kursu veren yerler dönemsel olarak farklı fiyatlarda eğitim verebilir.


İş Güvenliği Sertifikası Ücretleri

Niğde iş güvenliği kursu veren yerler farklı fiyat aralığında eğitim verebiliyor. Niğde iş güvenliği kursu veren yerler eğitim ve sertifika için farklı ücret alıyor. Eğitim için ödenen ücret sertifika için ödenmesi gereken ücreti karşılamıyor. Niğde iş güvenliği kursu veren yerler arasında 2022 yılı sertifika ücretleri:


· İSG uzmanlığı sertifikası 826 ₺

· İşyeri hekimliği sertifikası 826 ₺

· İSG eğitici sertifikası 826 ₺

· Diğer sağlık personeli sertifikası 826 ₺

· Sertifika vize ücreti 206,5 ₺


İSG Eğitimi Süreleri

Niğde iş güvenliği kursu veren kurumlar her öğrenci için eğitim sürelerinin tamamlanmasına özen gösteriyor. Niğde iş güvenliği kursu veren yerler için eğitim süresi teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Toplamda 220 saat olan eğitimin 180 saati teorik eğitim, 40 saati uygulamalı eğitim oluyor. Niğde iş güvenliği kursu veren yerler 220 saatlik süreyle eğitim veriyor. Niğde iş güvenliği eğitimi kurs merkezlerinde yüz yüze verilirken aynı zamanda online olarak uzaktan da veriliyor. Niğde iş güvenliği eğitimi 30 günlük 180 saat sistem üzerinden, 5 gün 40 saat uygulamalı olarak veriliyor. Niğde iş güvenliği eğitimi yüz yüze ve online olarak veriliyor. Yüz yüze ve online eğitim temelde aynı özellikleri taşıyor. Niğde iş güvenliği eğitimi yüz yüze ve online olarak toplamda 220 saatlik ders süresini kapsıyor.


2022 İSG Sınavı Ne Zaman?

Niğde İSG kursu yılın belirli dönemlerinde eğitim veriyor. Niğde İSG kursu eğitim dönemleri başlamadan önce öğrenci kayıtları alınıyor. Niğde İSG kursu sınavlar başlamadan önce tamamlanıyor. Eğitim tamamlandıktan sonra öğrenciler sınava girebiliyor. Niğde İSG kursu eğitimini tamamlayan öğrenciler mayıs ayında sınava girebiliyor. Niğde İSG eğitimi almak isteyenler kurs merkezimizden eğitim alabilir. Eğitimler detaylı olarak verilmektedir. Kurs süresi sınavlar başlamadan önce tamamlanır. 2022 yılında İSG sınavları 1-15 Mayıs arasında yapılacaktır.


Niğde iş güvenliği kursu veren kurumumuz uzman ekip eşliğinde eğitim vermektedir. Eğitim kapsamında öğrenciler C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı alabilir. A ve B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için öğrencilerin eğitime devam etmesi ya da daha önce eğitim almış olması gerekir. Niğde C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu merkezimizde hem yüz yüze hem de online olarak verilmektedir. Niğde C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu için öğrencilerin gerekli belgelerle ve bilgilerle kursa başvurması gerekir. Niğde C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu için belirli tarihler arasında kayıt alınmaktadır. C sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip olanlar B sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak için tezli veya tezsiz yüksek lisans yapmalıdır. Eğitime devam eden C sınıfı iş güvenliği uzmanı, eğitim bittikten sonra B sınıfı iş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanır. Niğde İSG eğitimi alanında uzman kadro eşliğinde eğitim veren kurumumuz Niğde işyeri hekimliği kursu vermektedir. Niğde iş güvenliği kursu yılın belirli dönemlerinde verilmektedir. Kurslarda uzman eğitmenler eğitim verir. Niğde iş güvenliği kursu yüz yüze olabildiği gibi online olarak da verilebilir. Niğde iş güvenliği kursu tüm kurumlarda aynı süreyle verilir. Kurs toplamda 220 saattir. Niğde iş güvenliği kursu teorik olarak ve uygulamalı olarak verilmektedir. Niğde İSG eğitimi kurumumuzda gerçekçi fiyatlarla verilmektedir. Niğde iş güvenliği kursu tamamlandığında öğrenciler sınava girmeye hak kazanır. Niğde İSG eğitimi sonlandığında öğrenciler sınava girer ve sınav sonucuna göre sertifika almaya hak kazanır. Niğde iş güvenliği kursu olarak 70 puan ve üzeri alan tüm adaylara sertifika veriyoruz.

bottom of page