top of page

Osmaniye İşyeri Hekimliği Kursu Veren Yerler


Bazı işyerlerinde işyeri hekiminin görev alması zorunludur. Bu işyerlerinde görev yapmak isteyen hekimler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikaya sahip olmalıdır. İşyeri hekiminin bir işyerinde çalışma süresi o işyerinde çalışan kişi sayısına bağlılık gösterebilir. Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler arasında bizler uzman kadromuzla eğitim ve sertifika vermekteyiz. Bakanlık onaylı sertifikayla geçerli işyerlerinde görev alabilirsiniz.


İşyeri Hekimliği Nedir?


İşyeri hekimliği özellikle son yıllarda tıp mezunları arasında büyük ilgiyle karşılanmaktadır. İşyeri hekimlerinin görev, yetki ve sorumlulukları yönetmelik doğrultusunda tanımlanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikaya sahip olan hekimler, işyeri hekimi olarak görev yapabilir. Bazı işyerlerinde hekim bulundurmak zorunludur. Bu işyerlerinde görev alan hekimlerin yerine getirmesi gereken bazı sorumluluklar bulunmaktadır. Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler ilgili işyerlerinde hekimlerin görevlendirilmesini sağlar. Hekimler kurs merkezinden aldığı sertifikayla ilgili işyerlerinde görev alabilir. İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı birlikte çalışır. İşyerinde güvenli ve sağlıklı çalışma ortamının sağlanması, korunması için çalışmaların birlikte yürütülmesi önemlidir. Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler arasında bizler uzman kadromuzla hekimlere bakanlık onaylı eğitim ve sertifika vermekteyiz.


İşyeri Hekiminin Görevleri Nelerdir?


İşyeri hekimi, işyerinde sağlığı ve güvenliği arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirir. Osmaniye işyeri hekimliği kursu kapsamında adaylara bu doğrultuda eğitim verilmektedir. Eğitim süresi boyunca adaylar tüm detaylara hakim olur. Eğitimi tamamlayan adaylar sınava girer. İşyeri hekimliği sınavı sonrasında başarılı olan adaylar sertifika alarak işyeri hekimi olmaya hak kazanır. Osmaniye işyeri hekimliği eğitimi bu alanda görev almak isteyen tüm adaylar için şarttır. İşyeri hekimi olarak görev alan hekimlerin yerine getirmesi gereken bazı sorumluluklar bulunur. İşyeri hekiminin görevleri:


· İşvereni, iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirmek

· İşyerinde çalışanların sağlık kontrollerini yapmak

· İşyerinde çalışanlara genel sağlık konuları hakkında eğitim vermek

· İş ile işçi uyumunu sağlamak

· İş sağlığı ve güvenliği kurulu çalışmalarına düzenli olarak katılmak

· İşyerinde bulunan kantin, yemekhane, yatakhane, kreş, giyinme odası gibi yerlerin denetimini yapmak

· Yıllık çalışma planı hazırlamak

· Çalışanların sağlık gözetimini yapmak


İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri


İşyeri hekimliği kursu veren yerler adaylara ne kadar süreyle çalışması gerektiğini de bildiriyor. Her hekimin işyerinde bulunma süresi değişebiliyor. Hekimler işyerinde görev alırken maksimum süreleri o işyerinde çalışan kişi sayısına göre değişiyor. Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler arasında bizler yasal olarak belirlenen süreyi tüm hekimlerle paylaşıyoruz. Bilindiği üzere işyerleri az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere üç gruba ayrılıyor. Bu durumda eğer işyeri;


· Az tehlikeli sınıfta yer alıyorsa işyeri hekimi çalışan kişi başına en az 5 dakika görev yapar.

· Tehlikeli sınıfta yer alıyorsa işyeri hekimi çalışan kişi başına en az 10 dakika görev yapar.

· Çok tehlikeli sınıfta yer alıyorsa işyeri hekimi çalışan kişi başına en az 15 dakika görev yapar.


Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler arasında bizler detaylı olarak bilgilendirme yapıyoruz. Eğer işyerinde tam süreli işyeri hekimi çalıştırılacaksa;


· Az tehlikeli sınıf için işyeri çalışan sayısı 2000,

· Tehlikeli sınıf için işyeri çalışan sayısı 1000,

· Çok tehlikeli sınıf için işyeri çalışan sayısı 750 olmalıdır.


İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır?


İşyeri hekimliği sertifikası almak isteyen hekimler öncelikle bu alanda eğitim veren kurumları tercih etmelidir. İşyeri hekimliği sertifikası veren kurumumuzda yılın belirli dönemlerinde eğitim verilmektedir. Verilen eğitim bittiğinde adaylar sınava girecektir. Sınav sonucu başarılı gelen adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikayı almaya hak kazanır. İşyeri hekimi olmak için öncelikle merkezimizle iletişime geçmeli, eğitim detaylarını öğrenmeli ve kursa başvuru yapmalısınız. Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler arasında uzman kadro eşliğinde eğitim vermekteyiz. İşyeri hekimliği sertifikası için kurs eğitimlerine katılmanız, sınavdan başarılı puan almanız gerekmektedir. Sınavda başarılı olan hekimler sertifika alarak işyerlerinde çalışmaya başlayabilir. Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren merkezimizden sertifika almaya hak kazanan adaylar sertifika başvurusu öncesinde;


· İmzalı başvuru formunu,

· Lisans diplomasını,

· Kimlik kartı fotokopisini,

· Başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekontu hazırlamalıdır.


İşyeri Hekimliği Sertifikası Ücretleri


İşyeri hekimliği belgesi almak isteyen adaylar eğitimi tamamlayıp sınavdan başarılı puan aldıktan sonra sertifika alabilir. Sertifika almadan önce adayların istenilen tutarı ilgili bankaya yatırması gerekmektedir. Sertifika için istenilen tutar 2022 yılında 826 TL'dir. Osmaniye işyeri hekimliği kursu sonrasında sertifika almaya hak kazanan adaylar ücreti yatırıp dekontu diğer evraklarla birlikte ilgili kuruma teslim etmelidir. Böylelikle adaylar işyeri hekimliği belgesi alabilir.


2022 İşyeri Hekimliği Sınavı Ne Zaman?


Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren kurumumuz eğitim boyunca adaylara süreçle ilgili destek vermektedir. Her yıl sınav tarihleri güncellenmektedir. 2022 yılında yapılacak olan işyeri hekimliği sınavı ise mayıs ayında yapılacaktır. İşyeri hekimliği sınavı 1 ile 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır.


Osmaniye İşyeri Hekimliği Kursu


Osmaniye işyeri hekimliği kursu kapsamlı bir kurstur. İşyeri hekimi olarak görev almak isteyen adaylar toplamda 220 saatlik eğitim alır. Osmaniye işyeri hekimliği eğitimi yüz yüze ve online olarak yapılmaktadır. Yüz yüze eğitim ve online eğitim süreleri değişmez. Osmaniye işyeri hekimliği eğitimi kapsamında adaylar;


· İş hukuku,

· Temel hukuk,

· Kanunlarda iş sağlığı ve güvenliği,

· İş hijyeni,

· Fiziksel risk etmenleri,

· İş sağlığı ve güvenliği kuralları,

· İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri başta olmak üzere detaylı eğitimler alır.


İşyeri Hekimliği Kurs Süreleri


Osmaniye işyeri hekimliği kursu toplamda 220 saat, 35 gündür. Adaylar hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak eğitim alır. Osmaniye işyeri hekimliği kursu kapsamında adaylar;


· 90 saat internet üzerinden eğitim alır (15 gün).

· 90 saat yüz yüze eğitim alır (15 gün).

· 40 saat pratik eğitim alır ( staj olarak 5 gün).


Osmaniye işyeri hekimliği uzaktan eğitim olarak da verilmektedir. Yüz yüze eğitime katılamayan adaylar online olarak eğitim alabilir. Online eğitim almak isteyen adaylar sistem üzerinden kayıt oluşturmalıdır. Osmaniye işyeri hekimliği uzaktan eğitim süresi değişmemektedir. Uzaktan eğitim alan adaylar da toplamda 220 saat eğitim alır. Eğitim üç aşamadan oluşur. Osmaniye işyeri hekimliği uzaktan eğitim için adaylar sistem üzerinde kayıtlı dersleri dinler. Ardından adaylar canlı derslere katılır. Son olarak adaylar uygulamalı olarak eğitime katılır ve eğitimi sonlandırır.


Osmaniye İşyeri Hekimliği Kurs Ücretleri


İşyeri hekimliği kurs ücretleri 2022 yılında güncellenmiştir. Osmaniye işyeri hekimliği eğitimi veren kurumumuz için güncel fiyat 3000 TL'dir. İşyeri hekimliği kurs ücretleri her yıl değişerek güncellenmektedir. 2022 yılında ise fiyatlar 3000 TL olarak belirlenmiştir. Mayıs ayında yapılacak sınav için eğitime katılmak isteyenler 3000 TL ücret ödeyerek eğitime katılabilir. İşyeri hekimliği kurs ücretleri ilgili bankaya yatırılmalıdır.


İşyeri Hekimliği Uzaktan Eğitim


Osmaniye işyeri hekimliği eğitimi kapsamında adaylara yüz yüze ve uzaktan eğitim verilmektedir. Uzaktan eğitim için adaylar sistemde kayıtlı profillerinden eğitimlere katılabilir. Adaylar için sistemde kayıtlı dersler ve videolar bulunmaktadır. Aynı zamanda Osmaniye işyeri hekimliği kursu veren yerler arasında kurumumuz belirli gün ve saatlerde canlı eğitimler vermektedir. Merkezimiz aynı zamanda Osmaniye işyeri hemşireliği kursu üzerine de çalışmalar yapmaktadır.

bottom of page